Uusi käänteentekevä kesädieetti: vaatteita vauvalle!

_NIK7142

_NIK7153

_NIK7171

_NIK7166

Vähän meni alakanttausnauhan ompelu miten sattui, ja asia kävi melkein ärsyttämään…mutta onneksi seuraavaan bodyn resorinauhojen kiinnitys onnistui hieman siistimmin ja tämä omalle vauvalle tulevan bodyn alaosa jää usein housujen alle piiloon… Ei siis hätää. Ja lisäksi pitäisi olla armollinen itselleen: ”eihän kukaan ole seppä syntyessään!”. :)

body_dummy3

Hahmottelin lahjabodylle jo käärettä.. Tämä, kuten tuleva omistajakin on tehty varmasti rakkaudella. ;)

_NIK7181

Vauva päätti ottaa hatkat kesken kuvaussession. Tosin ei ihmekään – olihan ulkona niin nättiä.

Blogissa on ollut hiljaista viime aikana, mutta lähinnä siksi että ideoita ja intoa käsillä tekemiseen on nyt piisannut niin paljon, etten vaan ole ehtinyt istumaan koneen äärelle kuvia käsittelemään. Lisäksi uusi harrastukseni ompelu – tarkemmin sanottuna saumurilla hurjastelu, on hurmannut minut niin että en malta syödä, nukkua enkä oikein odottaakaan sitä seuraavaa hetkeä, jolloin pääsen surauttamaan seuraavaa työtä!

Koska saumuri on minulle oikeastaan aika vieras laite, ovat nämä ensimetrit olleet henkeäsalpaavaan jännittäviä.

Tykkään saumurin luonteesta. Se on nopea: saumuria käyttäen jää monta työvaihetta pois ompelukoneella ompeluun verraten. Lisäksi myös sen ns. ”peruuttamattomuus” tuo sopivaa vaarantuntua hommaan: Se mikä on ommeltu on ommeltu, eikä pois leikkaantunutta kangasta ei saa enää mitenkään takaisin.

Homma on ollut sen verran jännittävää, että jopa nälkä ja herkuttelukin on näinä “saumuri-iltoina” unohtunut. Aika hyvä kesädieetti siis tämä! Jos vaan into jatkuu yhtä kovana jatkossakin.. 😃

Kiitos uuden intohimon löytämisestä kuuluu muuten pienelle ompeluseurallemme, jonka käynnistimme pari viikkoa sitten muutaman tuttavaäidin kanssa. Vaikka tapaamisaika onkin ompeluksien edistämisen sijaan taitanut kulua höpöttämiseen (toisaalta sellaisia kai ompeluseurat klassisesti ovat? :) ), innoitti kerho minut tarttumaan ompelukoneeseen vuosien taon jälkeen.

On se vaan jännää miten muut ihmiset voivat saada innostuksen syttymään. Yksi kerholaisista mainitsi omistavansa saumurin ja tekevänsä juuri takkia itselleen – siitä jotenkin havahduin, että minullahan myös on varaston perukoilla saumuri, jota en ole eläissäni käyttänyt. Eipä siis muuta kuin toimeen ja hakemaan vanha ystävä äkkiä varastosta takaisin ja muita tarvikkeita ostamaan..

Seuraa pieni latistus: Kun olin ostanut kaikki tarvikkeet, muistui mieleeni miksi ehkä aikanani lopetin ompelemisen. Vauvan bodylle tuli hintaa kaikkinensa huikeat 50 euroa! Itse tehden ei säästöä siis synny ainakaan ommellen, mutta toisaalta maksavathan kaikki harrastukset. Miksipä siis ei ompelukin. Koska en ollut vuosiin ommellut, minun täytyi siis ostaa resoria, kaksoisneula (joka ei toiminut koneessani. Turha ostos!) , liimakangasta jne.. Kangas on Majapuu-nimiseltä firmalta. Bodyn ohje sentään löytyi ilmaiseksi Ottobre Design 1/2016 lehdestä, jonka lainasin Hervannan kirjastosta.

Onneksi sain lopulta taiteiltua kankaanrippeistä vielä toisen pienemmän bodyn. Menköön se lahjaksi ehkä sukuun seuraavaksi syntyvälle pienokaiselle.. 😉

Ohjeita ja vinkkejä vauvan bodyn tekemiseen

  • Käytin kaavana Ottobre Design 1/2016 lehdestä löytynyttä bodyn kaavaa. Lehdestä löytyi selkeät ohjeet bodyn ompeluun. (Lehtiä löytyy kirjastoista, aina ei tarvitse siis ostaa kaavoja! <3 )
  • Kuten eri merkkisissä lastenvaatteissa senttikoot vaihtelevat paljon, niin näköjään myös näissä valmisohjeissa. Meidän lapselle bodyn kaula-aukko oli aivan liian pieni -> sitä täytyi siis suurentaa. Lisäksi pyöreälle pojallemme body oli aika tiukka, mutta hihat ylisuuret. Itse nappasin lopulta hihoista osan pois ja näin poika saikin sopivan kokoisen kesäbodyn heti käyttöönsä.
  • 70 cm kangaspalasta, jonka leveys oli 150 cm sain tehtyä kaksi bodya: 92 cm ja 62 cm kokoisen.
  • Bodyssä on käytetty Bears-luomutrikoota. (Kiitos tämän ihana, suomalaisen kangaskaupan löytymisestä kuuluu DIYStories-blogille, jossa oli käytetty niin ihania kuoseja pikkuisten t-paidoissa että oli pakko kysyä bloggaajalta mistä kangas on ostettu!)
  • Tavallisella ompelukoneella on vaikea tehdä nätti taitos venyvään kankaaseen – jos ompelukoneella ei voi ommella kaksoisommelta. Koska oma koneeni ei kaksoisommelta tuntenut, venytti yksöisommel kankaan rumaksi. Siksi päätinkin tehdä hihansuut resorilla huolitellen, pelkän taittamisen sijaan.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s