#9: Itse tehdyt vihkonkannet ja avautumista ilmaisista mainostuotteista

Vihko päällystettynä itsetehdyillä kansilla Neuvolakortin suojakuori ja itsetehdyt vihkonkannet

Miksi kaiken ilmaisen mainossälän täytyy olla aina niin rumaa? Joku on kuitenkin joutunut käyttämään aikaansa tuotteen suunnitteluun ja sen tekemiseen on mitä luultavimmin kulunut tuhansia euroja.  Miksi siis tuotteen ilme usein jätetään niin halpamaiseksi tai tyylittömäksi, että kuluttaja,  nollan euron hinnasta huolimatta, ei halua joko vastaanottaa tuotetta tai jos se kaupan kylkiäisenä matkaan otetaankin jätetään se lopulta sitten käyttämättä.

Monella on varmaan kokemuksia näistä turhista nurkkaan unohdetuista kylkiäisistä. Mutta jos jollain on antaa ensimerkkejä ilmaisista, tyylikkäistä kylkiäisistä / mainostuotteista, kertokaa toki. Veikkaisin, että vaakakuppi kaatuu, kaikkien meidän harmiksemme, enemmän noiden turhien kylkiäisten puolelle. Eikös?

Itsellä asia tuli taas mieleen, kun tutkailin edellisen postauksen yhteydessä miehen tuomia ilmaisia mainosheijastimia (kiitos vaan niistä, mutta leikkisästi virnuileva kummitus it-firman logon kera ei vaan jotenkin tuntunut natsaavaan omaan tyylini.. Miksi heijastin ei olisi voinut olla aikuismaisen tyylikäs? Miksi vakavasti otettavan, kovaa businestä tekevän yrityksen ilmaistuote on naurava kummitus?) ja katsoessani nyt neuvolasta saamaani Semper-lastenruokamerkin sponssaamaa neuvolakortin suojakuorta.

Neuvolakortin suojakuori

Ilmainen neuvolakortin suojakuori, joka ei miellyttänyt ainakaan tämän mamman värisilmää.

Kiitän neuvolaa tästä kätevästä suojakuoresta, mutta koska kirkkaan punaisen ja haalean sinisen yhdistelmä ei vaan jotenkin natsannut omaan silmään, ei auttanut muu kuin tehdä oma ihanainen kuori pienokaisen neuvolakorttia suojaamaan. (Sanottakoon Semperin puolustukseksi kuitenkin iso kiitos heidän vastikkeestaan, joka näyttää sopivan vauvamme vatsalle eikä aiheuta niin ärhäkkää allergista reaktiota kuin muut merkit. :) )

 

Ohjeita ja vinkkejä neuvolakortin tai vihkon päällystämiseen

  • Päätin hyödyntää lapsen ristiäistarvikkeista ylijäänyttä ihanaista (lahja)paperia ja liimata kanteen lapsen nimen kauniiseen etikettiin kirjoitettuna. Juuri muutapa eivät kannet kaunistuksekseen sitten tarvinneetkaan.
  • Jotta sisällä oleva vihko pystyy avautumaan vaivatta, tee irroitettavista kansista muutaman sentin sisällä olevaa vihkosta suuremmat. Kannen koko avattuna 16 cm x 23 cm, kun neuvolavihko oli kooltaan avattuna 14,8 cm x 18,5 cm.
  • Jätä kannen sisälle suuret taitteet – mitä suurempi taite, sen paremmin vihko pysyy kannen sisällä irtoamatta. (Käytin itse 9 cm taitetta – sama kuin Semperin kuorissa).
  • Mietin ensin teenkö kuoresta veden ja vuosien pitävän kiinnittämällä sen kiinteästi neuvolakortin ympärille kontaktimuovilla, mutta päätin pelata varman päälle ja jättää varaa tulevien vuosien yllätyksille (lähinnä äidin vaihtuvalle maulle.). Tein kortin kansista siis irroitettavan ja en päällystänyt niitä kontaktimuovilla.  Käytin mallina Semperin neuvolakortin kuorta. -Jos kuori matkan varrella rispaantuu, ei se haittaa – onpahan vaan hyvä syy taas taiteilla uudet! :)

Tarvikkeet: Lahjapaperia (www.papershop.fi), paperiliimaa, itse tulostetut etiketit

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s