Jotain vanhaa, jotain uutta – joulukalenteri wc-paperirullista

img_0072
img_0050
img_0044
img_0045

Tänä vuonna tämän perheen joulukalenteri syntyy kauneudesta, käytännöllisyydestä….ja wc-paperirullista. :) Kuulostaa ehkä hieman koruttomalta, mutta eikös se niin mene että kaikesta saa kaunista pienellä ehostuksella. Niin myös wc-paperihylsyistä! ;)

Seinälläni ei itse tehtyä kalenteria ole sitten lapsuusvuosien näkynytkään. Mietin ensin teenkö joulukalenterista sen verran kestävän, että sen voisi kaivella seinälle joka vuosi. Mutta koska sellaisen valmistus olisi luultavasti vaatinut kangaskaupassa tms. käyntiä ja järeämpien tarvikkeiden hankkimista, halusin laskea hieman rimaa ja käyttää talosta jo löytyviä materiaaleja. Ehkä tällä tapaa joulukalenterikin valmistuu ajallaan, vielä ennen joulukuun alkua.

Ja mitäs meiltä löytyy kasapäin?  Meillä ainakin on pienen lapsen myötä wc-paperin kulutus lähtenyt huimaan nousuun.. Oikeastaan ihan hävettää, miten paljon paperia nykyään kuluu. Noh, nyt ainakin 24 hylsylle löytyy uusiokäyttöä.

Ajattelin laittaa kalenteriluukut roikkumaan seinälle iloisen sekaisen rykelmään – siitä kuvia myöhemmin, kunhan kalenteri valmistuu ja saa täytteensä. Koska kalenterin osaset saattavat heilua nauhassa ja kääntyillä toisinpäin koristelin myös ”lahjarasian” toisen puolen kakkupaperista leikatulla pitsillä. Etupuolella on Granitin leimasinsetiltä valkoiselle paperille painettu numero.

Joulukalenteri-inspiraationi lähti liikkeelle tästä iloistesta lahjarykelmästä ja lahjarasian teko-ohjeesta.

Joulukalenteri tulee yhteiskäyttöön koko perheelle…odotan innolla, mitä hommaan pestattu mies hankkii minun luukkuihini. :D

Advertisement

7 kommenttia artikkeliin ”Jotain vanhaa, jotain uutta – joulukalenteri wc-paperirullista

 1. Anna / Kätteni Jäljillä sanoo:

  Yksinkertainen idea ja näyttää kivalta, kyllä teidän nyt kelpaa joulukalenterin luukkuja availla! :) Olisinpa itsekin viime joulun paketointikiireessä hoksannut käyttää wc-paperirullia tuohon tarkoitukseen, olisi päässyt helpommalla! :) Tein mustasta ja ruskeasta kartongista samanlaisia rasioita lahjapakkauksiksi heijastimille kultaisin koristein. Mutta ehkä tänä jouluna sitten!

  Tykkää

  • Paikki sanoo:

   Kiitos! Minäkin olen aiemmin vierastanut jotenkin wc-paperirullista askartelua. Ehkä niistä on huokunut vielä se ”alkuperäinen käyttökohde”, näin kauniisti sanoen. ;) Mutta ehkäpä tosiaan pienellä fiksauksella (=koristeilla) ja muodon rikkomisella sen rajan saa hämärrettyä. Silloin rulla ei ole enää vanha wc-rulla vaan peruskartonkimateriaali.

   Ja kiitos itseasiassa vinkistä..minulla ei tullut taas mieleen, että näitähän voi tosiaan käyttää jatkossa vaikka lahjarasiana. :)

   Liked by 1 henkilö

  • Paikki sanoo:

   Nyt ei muuta kuin paketoimaan pikkulahjoja tai tekemään itselle kalenteria! :) Minäkin täällä nyt oikein innolla vahdin tyhjenemässä olevia rullia. :.D Joskus melkein tekee mieli nappaista viimeiset pari palaa pois ilman oikeata käyttötarvetta, että saisin kiikuttaa hylsyn jo joulukalenteriini.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s