Olen tylsistynyt

Keksittäisiinkö jotain uutta? Ruokapostauksiin siis.

Olen tarkoituksella halunnut pitää blogini positiivista energiaa täynnä, mutta nyt täytyy valittaa. Instagramin herkullinen kuvavirta oli alkuun ihanaa katseltavaa: kun näki kauniisti otetun leivontakuvan herahti vesi kielelle välittömästi ja samalla sai huokaista syvään kuvan visuaaliselle kauneudelle. Nyt kuitenkin kuvavirtaa päivittäin katsellessa, minua on suorastaan alkanut ärsyttämään kuvien samankaltaisuus. Kuvat ovat kyllä kauniita, mutta ne koostuvat aina samoista tylsistä elementeistä: ”tähän leivonnainen näin, ja sitten leivoksen osasista poimitut värit toistumaan kuvan taustalle symmetrisesti…”. Voisimmeko keksiä jo jonkun uuden tavan kertoa leipomuksista? Leivontabloggarit, pliis?

Jos jotain positiivista  näistä toistuvista ruoka- ja leivontapostauksista kuitenkin sanoisi, on ollut ilo huomata miten usea ”perusleipoja-bloggaaja” on kehittynyt visuaalisesti. Hajalleen ja huonosti asetelluista, suttuisista kuvista on alkanut tulla visuaalisesti upeita kokonaisuuksia joita voi tykätä (pienestä tylsistysmisestäkin) huolimatta ilolla. ;)

Kuvissa muuten eilen leipomani super-herkulliset mokka-suklaacupcake:t, jotka menevät suoraan klassikkoreseptieni kokoelmaan. IHANAN TÄYTELÄISIÄ, SUKLAISIA ja vienon mokkaisia herkkupommeja!  Ja tein ähäkuttimaisuuksissani leipomuksista vielä kuvasarjan, kuten yllä opetettu. Kaunista, mutta..ehkä jo vähän tylsää.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Olen tylsistynyt

 1. Mummo sanoo:

  Hyvä, että otit asian esille. Itselleni tulee joskus tunne, että monet bloggaajat ovat käyneet ”saman koulutuksen”, koska blogit ovat aivan liian samankaltaisia. Ne eivät erotu mitenkään toisistaan. Sama juttu sekä sisustus-, muoti- että ruokablogeissa. Itse haluaisin katsoa kuvia myös valmistusvaiheista sekä kaipaisin tarinaa niiden kuvien lomaan.

  Tykkää

  • Paikki sanoo:

   Totta! Ehkäpä tosiaan vaikka taustojen tai kontekstin valoittaminen leipomuksiin ja kuviin liittyen toisi vähän syvyyttä kuville ja blogitarinoille, pelkän kauniin (mutta ehkä hieman tylsän) ulkoasun/asetelman sijaan. Uskoisin muuten, että markkinoilla on myös massasta erottuvia ”erikoisen näkökulman” omaavia bloggaajia ja instaajia, vielä kun vaan löytäisi itse ne. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s