“Onnea vaan!” ja tällä kertaa ihan aidosti – vaippakakku

_NIK7060
_NIK6942
_NIK6951
_NIK6956
_NIK6968
_NIK7067
_NIK7074

Minua on aina kiehtonut vaippakakku ja se on jännää, sillä en ole koskaan hössöttänyt vauvojen suhteen. Ja jos rehellisiä ollaan, oikeastaan aiemmin ympäriltä kuuluneet vauvauutiset saivat minut lähinnä vain vaivautumaan. Miten onnitella ihmistä asiasta, joka itselle kuulosti lähinnä nuoruuden ja vapauden menettämiseltä – ns. elämän loppumiselta!

Mutta niin se vaan elämä vie eteenpäin ja asiat muuntuvat.

Nyt kun olen oman pienokaiseni saanut, suhtaudun yllättäen vauvauutisiin aivan eri tavalla. Nyt sitä vasta tietää, miten hieno asia uuden elämän alkaminen on. Lapsen saaminen ei ole elämän loppu, vaan pikemminkin “laajennus”, elämän rikastuttaja.  Minulla ainakin oli elämää ennen lasta – ja sitä elämää on edelleen. Mutta nyt kaikkea sitä mukavaa olemassa ollutta on lisäksi tullut rikastuttamaan myös pieni ihana poikani. Ja kuinka kiitollinen olenkaan tästä kaikesta! <3

Mutta ai niin, takaisin varsinaiseen asiaan…vaippakakkuun. :)

Nyt kun myös lähipiiriin siskolleni syntyy pienokainen, päätin yllättää tulevan äidin vaippakakulla. Koska kyseessä on jo kahden lapsen konkariäiti, päätin muuntaa kakun “äitiyslomallejäämis”-teemaiseksi. Kakku ei siis sisältänyt potkupukuja, leluja tai harsoja joita uudelle vauvalle vaippakakkuun yleensä piilotetaan, vaan kivoja pieniä asioita joiden avulla isosiskoni voi rentoutua ja viihdyttää itseään ennen lapsen maailmaan tulemista. Äitiyslomansa ensi viikkojen aikana.

Piilotin kakkuun mm. siskoni lempikeksejä, teetä, Vauva-lehden ja aikuisten värityskirjan, suklaapatukoita ja pienen pienen Ainu-pupun.

Ohjeita ja vinkkejä vaippakakun tekoa varten

  • Vaippakakkuun kannattaa hankkia kaksi pakettia vaippoja – esim. yksi 1-koon vaippapaketti ja yksi 2-koon paketti. –> Käytin itse kakkuun 2-koon Pampers-vaippoja (joita pakkauksessa oli 56 kpl). Mutta vaikka sisälle oli tungettu pieni teepaketti ja suklaata, ei yksi paketti riittänyt vaan sisäosiin piti varastaa omalta vauvalta pari isompaa vaippaa.
  • Rullaa vaipat yksi kerrallaan tiukalle rullalle ja pujota jokaisen vaipan ympärille kuminauhalenkki.
  • Vaippakakku tarvitsee kerrokset toisiinsa sitovaksi keskisaloksi joko pari yhteen teipattua talouspaperirullaa tai rullalle pyöräytetyn aikakauslehden. –> Piilotin itse kakun keskelle kaksi lehteä.
  • Aseta vaipat ympyräksi keskisalon ympärille ja venytä ympärille kuminauha. –> Koska kahdessa alimmassa kerroksessa ympyrän halkaisija tulee aika suureksi, jouduin solmimaan ompelutarvikkeistani löytyvästä kuminauhasta isomman kuminauhalenkin.
  • Koristelin kakun leveällä valkoisella lahjanauhalla ja erivärisillä kangasnauhoilla.
  • Kakun pohjalle kannattaa pujottaa ympyrän muotoon leikattu pahvilevy. Näin kakkua on helppo kantaa ja se pysyy tukevasti kasassa.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s