Muropaketista muistikirjaksi

_NIK7034

_NIK7037

_NIK6835

_NIK6830

_NIK6845

_NIK6861

_NIK6877

_NIK6878

_NIK6885

_NIK7048

Yksinkertainen on kaunista – siksipä innostuinkin tästä Pinterestistä löytämästäni DIY-tutoriaalista, jossa muropaketin pahvista oli tehty kaunis muistikirja.

Välillä askartelussa tulee haasteeksi se, että talo on jo täynnä kaikkea pientä sälää ja yhtään enempää ei mihinkään mahtuisi. Siksipä ainakin minun täytyy miettiä aina ennen toimeen ryhtymistäni, onko uusi tekeleeni todella tarpeellinen. Jos askartelun lopputuloksena syntyy jotain oikeasti käyttökelpoista ja jos tarvikkeet löytyvät jo hyllystä – annan palaa!

Näin kävi siis tämän DIY-tekeleen kohdalla. – Muistivihkoja tarvitsee aina. Toisesta teen ainakin osoitekirjan. :)

Vaikka kuvissa vilahtaakin iso Kellogsin muropaketti, tein lopulta muistikirjat Tutteli-maitovastikejauheen pahvista. Kivaa, että noillekin paketeille löytyi vihdoin jotain uusiokäyttöä. Niitä tulee meidän taloudessa nimittäin aikamoinen määrä..

Ohjeita ja vinkkejä muistikirjan tekoon

  • Jos haluat suoda itsellesi luksusta, hanki taittelun apuvälineeksi ”taittoluu”. ;)  Hurmaannuin itse taittoluuhun kirjansidontakurssilla. Jos papereita täytyy taitella sadottain paksun kirjan väliin, tulee hommasta mukavampaa kun taitoksen voi painaa luun kärjellä oman sormenpään sijaan. Lisäksi taittoluun kärjellä kovasti paperin/pahvin pintaa painaen voi tehdä taitosuria. Näin paksummankin paperin saa taittumaan kauniisti – ilman halkeilua. (Taittoluita näytti olevan myynnissä täällä: http://www.kirjansitomovkjokinen.fi/materiaalit-ja-tyovalineet)
  • Jos haluat viimeistellyn ilmeen kirjan sisäsivuille, taita sisälehdet nipuksi ja leikkaa nipun reunat tasaisiksi metalliviivainta ja mattopuukkoa käyttäen.
  • Käytä selkämyksessä ohutta paperia. Käytin itse paksua paperia ja se ei taittunut kauniisti kirjan kannen mukana, kun kirjan avasi äärimmilleen. Ehkä ohut paperi pysyy paremmin siis kiinni kirjan pahvikansissa?
  • Kannet voi myös maalata esimerkiksi askartelumaalilla. –> Rajasin maalattavan alueen Washi-teipillä. Maalauksen jälkeen teippi irtosi hyvin pahvista jälkiä jättämättä.
_NIK6886

Tältä askartelupöytäni oikeasti  näytti kirjapajan keskellä.
Kukahan siivoaisi sotkun? :D

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s