#19 Remonttikuumetta ja sutimista: Maalilla uutta ilmettä kalusteelle

Kalustemaalilla uutta ilmettä peilille Patinoitunut ilme syntyy sutimalla vaaleaa kalustemaalia kevyesti tummapintaisen kalusteen päälle Makuuhuoneen peili valmiina, maalattuna valkoiseksi.

Sieltä se taas pulpahti ilmoille lumien sulaessa: nimittäin remonttikuume! Harmi vaan, että oma kotimme on täysrempattu viimeisen kahden vuoden sisään, joten tässä talossa ei remontoitavaa juuri ole.

Niin… on se vaan jännää, miten aika kultaa muistot. Parisen vuotta sitten pakastuvassa illassa ulkona laastitarvikkeita pessen ja remontin yksityiskohdista puolisoni kanssa nahistellen en varmasti kokenut eläväni unelmaa. Mutta näin noin vuoden remontointitauon jälkeen, kädet syyhyäisivät päästä tekemään jotain. Mutta mitä… mitä!

Onneksi pika-apu pahimpaan hätään löytyi vauvan huoneesta. Lapsen huoneessa oli vanhasta asunnosta tuotu suuri Ikean mustakarminen peili, jota lähinnä äiti käytti vaatekertojensa peilaamiseen. Nyt kun lapsi jo ryömii ja tutkailee voimakkain ottein paikkoja, piti peili siirtää pois vanhempien huoneeseen. Vanha peili ei vaan sitten sopinutkaan makkarin haalean vaaleaan ilmeeseen, joten päätin maalata peilin karmit valkeaksi. -Ei ehkä ihan nyt varsinaista remonttia, mutta maalausta kumminkin.

Olisihan peilin voinut maalata jollain yllätyksellisemmälläkin värillä, mutta valkeaa kalustemaalia sattui löytymään jo varastosta. Se muuten on mukavaa, nyt kun remontteja on tehnyt jo parissakin asunnossa, että varastosta alkaa löytymään jo kaikenlaista tarviketta. Se tuntuu niin hyvälle,  jos inspiraation yllättäessä tarvikkeet sen toteuttamiseen löytyvät heti kotoa. Aivan kuin olisi “säästänyt” sekä rahaa että maailman luonnonvaroja!  (Tai sitten se tarkoittaa sitä, että on tullut vaan hankittua ja varastoitua hirveästi kaikenlaista sälää… 😃  Noh, mutta hyvä että kuitenkin niitä lopulta käytetään, vai mitä. )

Olipa muuten ihanaa käydä hakemassa varaston nurkista maalarinteipit ja sudit! Lisäksi maalaus oli mukavaa – mutta ymmärsin samalla, että työskentelystä nautti erityisesti myös siitä syystä, että työmaa oli tällä kertaa pieni ja työ valmistui parissa päivässä.

Niin, ehkäpä tämä “remontti” riittääkin minulle taas vähäksi aikaa.. :)

Ohjeita ja vinkkejä kalusteen maalaamiseen

  • Maalaa mitä vain! Vaikka Ikean peilin karmit oli tehty puristepahvimassasta, onnistui karmien maalaaminen silti hyvin. Vaikka kaluste ei olisikaan aitoa puuta, kannattaa maalaamista silti kokeilla. Parhaimmassa tapauksessa kalusteesta saa vielä vuosiksi itselleen uuden tyylikkään kaverin!
  • Rajaa teipeillä ja uusi ne maalauskertojen välissä. Kokemuksesta tiedän, että maalarinteippi kannattaa poistaa jokaisen maalauskerran jälkeen. Teippiä, johon maali on kuivunut kiinni on vaikea poistaa yhtenä kappaleena. Teippiä saa pahimmassa tapauksessa rapsuttaa kohteesta pieninä palasina pois kynnellä rapsuttaen..
  • Tummasta vaaleaksi? Puolisoni varoitti jo ennen työhön ryhtymistä, että tumman pinnan muuntaminen vaaleaksi voi vaatia useita maalauskertoja. Lopulta maalasin peilin neljästi. KYLLÄ, Neljästi. Mutta eihän se nyt haitannut, sillä minähän halusin maalata. :)
  • Patinoitunut pinta yhdellä sutaisulla. Kun katselin ensimmäisen maalauskerran jälkeen läpikuultavaa pintaa, ei sekään itseasiassa näyttänyt pahalle. Tuli mieleen: eihän pinnan tarvitsekaan olla tasavärinen!  Se, että alta kuultaa jokin toinen väri tekee maalipinnasta vaan jännittävän ja patinoituneen näköisen. —> Postauksessa löytyy lähikuva karmista, joka oli maalattu yhdellä kerroksella valkeaa maalia. Eikös olekin oikeastaan ihan kivan näköinen pinta?

Tarvikkeet: Peili (Ikea), Kalustemaalia, Maalarinteippiä, Pensseli

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s