Parempi sata huonoa ideaa kuin ei yhtään ideaa – Cars cars cars

Cars kuosinen kortti
29032016_kortti02
29032016_kortti03
Koska aina ei ehdi askartelemaan, ajattelin ottaa yhdeksi tavaksi kehittää luovaa ajatteluani suunnittelemalla “päivän kuosin” tai oikeastaan kortin.

Ideana tässä puuhastelussa olisi laskea omaa kynnystä visuaaliseen suunnitteluun: usein tähtään suunnitelmissani liian korkealle, jolloin iloinen inspiraation hetki päättyy pettymykseen. Suljen koneen lopulta pettyneenä sillä en joko a) saanut mitään aikaiseksi itselle kasaamieni suurien suorituspaineiden tähden tai b) lopputulos ei mielestäni ollut niin hieno kuin olisin halunnut.

”Parempi sata huonoa ideaa kuin ei yhtään ideaa.”

Olen yrittänyt sanoa omalle kummityttärelleni (joka myös on kova puuhaamaan ja ideoimaan), että älä koskaan ole turhan itsekriittinen. Etenkään alkuvaiheessa. Jos lopputulos epäonnistuu – ei se mitään. Mutta jos jo alkuun tyrmää kaiken liian kovalla itsekritiikillä voi käydä niin, ettei saa mitään aikaiseksi. ”Parempi sata huonoa ideaa kuin ei yhtään ideaa.” Ja kai se niin menee, että siinä sadassa saattaa lymyillä muutama helmikin. Ilman 99 huonoa, ei olisi löytynyt sitä yhtä hyvää.

Siispä sanoista tekoihin myös omalla kohdallani..

Jos suunnittelun lähtökohtana olisikin lähteä liikkeelle:

  1. jostain hyvin helposta ja arkisesta, kyseiseen päivään liittyvästä teemasta
  2. lopputuotoksen koko on rajattu – pieni A6-kokoa oleva kortti
  3. ja korttia ei tarvitse välttämättä toteuttaa fyysiseksi / myydä / antaa lahjaksi kellekään, ei suunnittelulle muodostu liian suuria paineita.

Ja kuinka kävikään.. Omaksuessani yllä olevan tekniikan ja mentaliteetin, syntyi piirtopöydällä hetkessä päivän kuvio! Ja mielestäni lopputulos oli varsin mainio.

Tälläistä suunnittelun pitäisikin olla –  iloista ja vapauttavaa puuhaa, ei suorittamista (omien) suorituspaineiden alla.

Cars, Cars, Cars…

Ensimmäinen kortin inspiraationa toimi siskonpoikani lähestyvät synttärit sekä viime viikolla kohtaamani uimahousuepisodi. 😃 Toisella luokalla oleva synttärisankari toivoi jälleen kerran lahjaksi autoa, kuten joka vuosi. Ajattelin siksi suunnitella pojalle kuvitteellisen synttärikortin, jossa teemana auto. Teema joka toistuu lahjassakin, jonka juuri eilen kävin ostamassa pojalle. 😉

Lisäksi kevään piirtäessä merkkejään, aloin etsimään jo kesää varten omalle pienelle pojalleni ensimmäisiä uimahousuja. Kaupoissa ja uimahallissa tuli törmättyä siihen, että kaikki poikien uikkarit olivat printattu lähinnä täyteen Disneyn Cars-kuosia. Poikamaiset puuhat ja kiinnostuksen kohteet ovat toki tervetulleita meidänkin pojan elämään, mutta eikö poikien maailmaan mahdu enää muuta kuin  yksi tuotteistettu Salama McQueen? Siksipä tässä hieman toisenlainen lähestymistapa poikamaiseen aiheeseen – autoon.

Mitähän kuvio mielestänne esittää? 😃

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Parempi sata huonoa ideaa kuin ei yhtään ideaa – Cars cars cars

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s