Valokuvat – nuo ihanat ”kamalat” muistot…

Flow festivaaleilla 3 päivää
Koska kännykkäni temppuilee ja edellisen kännykän valokuvat hävisivät kokonaan puhelimen rikkoutumisen myötä, päätin ryhdistäytyä ja valmistuttaa paperivalokuvia ennen kuin on liian myöhäistä.

…mutta kuinka raastavaa nykyään onkaan kuvien valmistuttaminen! Digikuvien ja kännykkäkameroiden hyvä puoli on, että kuvia tallentuu nykyään ihan niistä suht normaaleista, mutta mikä tärkeintä, aidoista hetkistä. Haittapuolena on sen sijaan se, että joko a) ei muista koskaan valmistuttaa kuvia paperisiksi tai tallentaa niitä turvaan ennen kuin puhelin hajoaa tai katoaa tai b) valokuvan valmistuttamishetkeen herää vasta sitten, kun kuvia on tullut räpsittyä useampi vuosi eli toisin sanoen useampi TUHAT(!) kappaletta. Siinäpä sitä onkin työtä selata läpi kuvat ja noukkia helmet talteen valmistettaviksi kuviksi. Huh, huh.

Joku voisi huikata tähän väliin, että voihan kuvat tallettaa pilveen. Parisen vuotta sitten ainakin ”rakkaan” Lumiani SkyDrive-tallennus pienensi ja pakkasi automaattisesti kuvat, eikä asetusta voinut muuttaa. Lisäksi työpaikan turvallisuustoimet kielsivät pilvipalveluiden käytön kännykässä, joten kuvat piti (tai olisi pitänyt) siirtää manuaalisesti omalle tietokoneelle. Ja tätähän en sitten tosiaan koskaan tehnyt, kunnes kännykkä nro1 hajosi ja kaikki kuvat menivät sen mukana.

Mutta onneksi on Facebook! Sinne olikin tullut tallennettua hienoimmat kuvat vuosien varrelta. Alkuun harmitti, että osa kuvista oli liian pienikokoisia normaalivalokuvaksi valmistettavaksi. Mutta keksin, että yhdistän kaksi pientä kuvaa yhdeksi kuvaksi ja valmistuksen jälkeen leikkaan ne kahtia omiksi pikkukuvikseen.

Oikeastaan aika söpöä. Minun pienet, tärkeät muistoni. <3

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s